banner

Årsaker til svikt i ekspansjonsfuger

Ekspansjonsfugerer en viktig komponent i mange rørsystemer og er designet for å øke fleksibiliteten, redusere stress og kompensere for bevegelse, feiljustering, vibrasjoner og andre variabler.Hvis expansionledd svikter,alvorlig skade og sikkerhetsrisiko vil påføres rørsystemet.

Vanlig brukte materialer for ekspansjonsfuger

Gummi har utmerkede vibrasjons- og sjokkbølgeabsorberende egenskaper og kan brukes til termisk ekspansjon.For å beskytte utstyr som pumper, er ekspansjonsfugen ideell for å redusere overføringen av støy og vibrasjoner fra annet utstyr.I tillegg kan de brukes som støtdempere for å dempe skade fra seismiske hendelser og trykksvingninger.

Teknisk flettet rustfri stålslange med en fleksibel eller metallforing, er effektiv i applikasjoner der støtdemping eller feiljustering av rør er nødvendig i miljøer med høyt trykk og høye temperaturer.

伸缩短节_副本

Mulige faktorer for feil

Wrong design

Utformingen av ekspansjonsfugen må ta hensyn til miljøet og arbeidsforholdene til rørledningssystemet.Hvis designet er urimelig, for eksempel feil materialvalg eller størrelsesfeil, kan ekspansjonsfugen svikte på grunn av dens manglende evne til å motstå belastningen og trykket i systemet.

 

Feil installasjon

Riktige trinn og krav må følges under installasjonsprosessen, inkludert riktig installasjonsretning for å beskytte utstyr mot skade, ellers kan det hende at rørsystemet ikke fungerer som det skal.

 

Feil vedlikehold

Ekspansjonsfugen krever regelmessig vedlikehold under bruk, som å kontrollere tetningsytelsen, fjerne blokkeringer osv. Hvis vedlikeholdet ikke er tidsriktig eller ikke oppfyller standardene, kan det føre til lekkasje eller skade.

 

Kontakt med klorid

Ekspansjonsfuger i visse spesielle miljøer, for eksempel kontakt med klorid, kan forårsake korrosjon eller korrosjonsutmattelse, som kan føre til svikt.Klorider finnes ofte i kjemiske anlegg og marine miljøer.


Dato: 18. desember 2023